Art & Joy
Art & Music
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
My Art
My Music
Me
Welkom
Welkom bij Art & JOY

 Mijn naam is Joyce. Op deze site kun je mijn creaties op teken- en schildergebied vinden. Neem eens een kijkje in mijn fotoalbums of laat een berichtje achter. Verder vind je hier ook muziek en persoonlijke logjes.
Ik wens je veel kijkplezier en hopelijk tot ziens!

MIJN GALLERY
 

 
Meer zien? Kijk in de albums
of bij de rubriek Joy Art!
 
MIJN WEBSITES

 Zomertrek

MIJN MUZIEKSMAAK
 
Dat kun je zien op lastfm of op mijn Youtube channel
 
 Ik hou van

Mijn gezin 
Tekenen en schilderen  
Gitaar spelen 
(Show)ballet
Dansen 
Zingen 
Fantasy
Boeken lezen
Mijn tuin
Lekker eten (vooral toetjes)
Eerlijk, lief, trouw, humor 
  
Ik lees nu
 
Terry Goodkind en ik wacht op de nieuwe Patrick Rothfuss
 
 
 
 
KUNST & ANDERE  LINKS
 
Mijn Kunst
Mijn Kunst
 
 
Ghita 
CarpeDiem

Mooie gedichten 
That Fullmoon Guy
 
Portrettekeningen
Portrettekeningen


 
 Meer links zien? Klik links.
 
 

  
Award gekregen van
Clemens klik hier
samen met dit gedicht van zijn hand:
 
Wonderen van liefde
door tijd en ruimte bij elkaar
zeven levens voel ik
liefde is nooit klaar
 
 
 
En ook van Annelies met een
prachtige roos erbij. En ik kreeg hem terug van Marlies en Hennie.
Bedankt allemaal! 
 
 
Gekregen van Ghita :-)
 
 
Wie bezoekt mijn blog eigenlijk?
 
 free counters
 
 
 





























In de stijl van Amadeo Modigliani (olieverf)

Bij gebrek aan inspiratie gaf mijn schilderdocent mij de volgend opdracht. Blader willekeurig door het schilderboek van A-Z (met daarin een veelvoud van schilders en stijlen) en stop bij een schilderij wat je meteen aanspreekt.

Dat deed ik en ik stopte bij dit schilderij:

Modigliani's stijl kenmerkt zich o.a. door de verlengde vormen en de zwarte ogen. Het is een heel herkenbare stijl. De volgende opdracht was om een foto van een bekende te pakken en die na te schetsen. Dus nam ik ter plekke een foto van mijn moeder (lang leve de IPhone) en maakte een snelle schets:

   

De volgende stap was deze schets over te nemen op een groot vel papier en alle lichaamsdelen te verlengen:

Tevreden over de schets nam ik het over op het doek, maar dit bleek tegen te vallen (de figuur was te klein), dus besloot ik om over de oude schets heen met houtskool een grotere versie te tekenen. Het leek me leuk om de houding en kleding van het origineel over te nemen:

Een week later afgeschilderd met dit eindresultaat:

 

Volgens mijn docent is dit een stijl die goed bij mij past en waar ik vrij snel een persoon mee vast kan leggen. Hij adviseerde mij om op deze manier verder te gaan en van hieruit mijn eigen stijl verder te onderzoeken.

Joyce

Reacties

Clemens op 21-06-2013 21:49
Hai! Piew, ik wou twee minuten voor mijn afspraak om half 9, even snel reageren op jouw reaktie bij mij. Maar zo werkt dat niet! Er is altijd wel iets meer te zeggen dan dankje :) Al meen ik dàt natuurlijk ook. ...Allereerst, wauw mooi die zonnige ondergrond hier! En de waterige openingsschilderijen daarbij, haha. Wat dit schilderij betreft nu. Het hééft iets wat me boeit, al kan ik het niet uitgesproken mooi vinden. Maar misschien moet ik wennen, he. Dit verhaal klopt natuurlijk ook, want ik herken jouw stijl om dingen, mensen, nooit mooier en romantischer te maken dan ze zijn. Terwijl in recenter werk minder, maar in ouder werk wel je voorkeur voor helderheid en lijnen sprak. Als we dat hier terug zien en tegelijk iets nieuws, doe je het niet slecht kwa vinden van een eigen stijl :) ...Zelf vond ik dat je in je recenter werk heel mooi de essentie van bepaalde bewegingen en gevoelens vastlegde. De werveling van de danseres, de inspiratie van een muzikante, de zonnigheid van het pinkpopmoment. Het waterige van de waterschilderijen :) Die spraken me steeds direkt aan. Zonder dat je strakke lijnen en instant helderheid gebruikte. Het zou interessant zijn om je bepaalde sferen en gevoelens te zien overbrengen, in een soort misleidend heldere vorm. Dat zou ik zeker bij jou vinden passen :) ...Hm. Denk ik hoor. Misschien...? ...P.s.: ik denk wel aan je hoor. Kwa schrijven. Er was steeds iets dat eerst moest en niet wou lukken. Nu misschien wel. Je hoort van me! Liefs, roosje ook, Clemens.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl